ORHAN KEMÂL KÖTÜ YOL ROMAN ÖZETİ

Orhan Kemâl, bu romanında kötü yola düşen saf ve masum bir genç kızın macerasını anlatır.
 
İnsanı hayali kahramanlara çevirmeden, zayıflıkları, zaafları ile benimseyen ve seven yazarların başında gelen Orhan Kemal, edebiyatımızda sıradan insanın yaşam kavgasını en iyi anlatan yazarlardandır. İnsanın yitirdiği onurunu yeniden kazanışını anlatan Kötü Yol, maceralı kurgusu ile okurların ilgisini çekecek romanlardan.

Romanın konusu:

Yıl 1965. Yer Adana.

Çamaşırcı Ayşe Kadın'ın büyük kızı Nuran, çevresi tarafından devamlı güzelliği övülen ve oyuncu adayı olarak görülen bir kızdır. Fakirdir. 
Bir gün, ağabeyi İhsan tarafından yüklü bir başlık parası karşılığında Bedir Ağa’ya satılır. Nuran’ın tek kurtuluş umudu, büyük bir aşkla ve tutkuyla sevdiği şoför Reşat’tır.
Fakat evlilik hayalleri kurduğu Reşat’ın onu patronunun karısıyla aldattığını öğrenince İstanbul’a kaçar.Her zaman ona söylenen, arada sırada kendisinin de hayalini kurduğu şeyi yapmaya -bir sinema yıldızı olmaya- karar verir.
Adanalı bir sinema yönetmeni olan Kenan Yılmazer, İstanbul’da Nuran’ın elinden tutar ve ona bir şans verir. Böylece Nuran'ın şöhret basamaklarına adım atmasını sağlar. Ancak ne Reşat ne de ağabeyi İhsan, Nuran’ın peşini bırakacaktır.

Kitap, roman türünde yazılmaıştır ve 224 sayfadan ibarettir.

Previous Post
Next Post
Related Posts

2 yorum:

  1. Kitap özetleri yerine kitabı alıp okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten harika bir kitap. :)

    YanıtlaSil
  2. Gözel kitap s.çs..s.s..s

    YanıtlaSil

Tanzimat Döneminde Roman