ANLATIMA HAZIRLIK-ANLATIMA HAZIRLIK YAPMA-ANLATIM ÖNCESİ HAZIRLIK

ANLATIMA HAZIRLIK,ANLATIMA HAZIRLIK YAPMA,ANLATIM ÖNCESİ HAZIRLIK, 10.sınıf dil ve anlatım, anlatıma hazırlık nasıl yapılır,anlatıma hazırlık yapmanın sebepleri,anlatıma niçin hazırlık yaparız,anlatıma neden hazırlık yaparız
ANLATIMA HAZIRLIK

Bir duyguyu, düşünceyi, konuyu yazı ya da söz ile ifade etmeye anlatım denir. Tabi ki bir anlatım yapabilmek için kişinin birtakım hazırlıklar yapması gerekir. 
Anlatıma hazırlanmak için yapılacak eylemler şunlardır:

- Bilgi Toplamak: Anlatım yapacağımız konu ile ilgili olarak kitaplar okumak, ansiklopedi ve internet gibi kaynaklardan araştırma yapmak, uzman kişilerin görüşlerine başvurmak, notlar çıkarmak, alıntı yapmak, özet çıkarmak gerekir.

- Dinlemek: Dinlemek, iyi bir anlatım için önemli bir eylemdir. Karşımızdaki kişileri dikkatli bir şekilde dinlemek ve bu konuşulanlardan notlar çıkarmak önemlidir.

- Okumak: Okumak, algı kapasitemizi geliştirir. Kaliteli bilgi toplamanın bir yolu da okumaktır. Okuma, süreklilik, sabır ve düzenlilik isteyen bir eylemdir. Bu bakımdan hiç de kolay bir eylem değildir.

-Araştırma: Anlatacağımız konu ile ilgili bazı kaynaklardan araştırmalar yapılmalıdır.

- Gözlem: Konu ile ilgili varlıkları, durumları veya olayları gözleyerek ulaştığımız sonuçlara gözlem denir. İyi bir anlatım yapabilmek için iyi, dikkatli bir gözlem şarttır. İyi ve dikkatli bir gözlem için bütün duyu organlarımız aktif olarak çalışmalıdır.
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman