FORUM NEDİR?FORUMUN ÖZELLİKLERİ-FORUM NE ANLAMA GELİR?FORUM KONU ANLATIMI

forum nedir, forum konu anlatımı, forum nedir kısa konu anlatımı, forumda başkan bulunur mu, forum ile panelin farkı nedir,forum ile panelin benzerlikleri nelerdir,panel ile forumun farkları, panel ile forumun benzerlikleri,forum hangi dilden gelmektedir
FORUM 

forum hangi kökenden gelmektedir
forum nedir, forum konu anlatımı
Bir tartışma şekli sayılmayan forum, Latince bir sözcüktür. Eski Roma'da halkın toplandığı alan, pazar yeri, toplumsal sorunların çözüme ulaştığı yer anlamlarına gelmektedir.

Forum, bir başkan yönetiminde çok sayıda katılımcının görüş bildirdikleri toplantı anlamında kullanılmaktadır.  Günümüzde toplumu aydınlatmak maksadı ile konusunda uzman olan üç ila altı kişinin  davet edilip dinleyici olmadan konunun tartışılmasına da "dinleyicisiz forum" denmektedir.

Forum, panelin devamı niteliğinde sayılabilir. Forumların temel amacı belli kararlar almak değil; dinleyicileri konu etrafında düşündürerek konu ile ilgili görüşler almak ve konuyu aydınlığa kavuşturmaktır.

Bazı forumlar, televizyon ekranlarına da yansımaktadır.

Forumun başarıya ulaşması forum başkanının yetenekli olmasına bağlıdır. Ayrıca konuşmacıların konu dışına çıkmaması, düşüncelerini içten bir şekilde açık ve net olarak dile getirilmesi de forumu başarıya ulaştıran diğer etmenlerdir.

Dinleyiciler forum sonunda açık, net, kısa sorular sorarak foruma katılırlar.

Forum sonrasında başkan, ortaya çıkan fikir ve görüşleri özetler ve böylece forumu sonlandırır.

Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman